Ondanks dat de "Valkenburg Spotters" voornamelijk bestonden uit fotografen , in tegenstelling tot andere spotting groups in Nederland waar het percentage nummertjes lezers veel hoger lag, waren er ook nog scanner luisteraars.  Eén van die personen was Eric van den Bosch die met zijn website ; http://home.wxs.nl/~erboblex/ehvb.htm (niet meer in gebruik) , voorzag in een LIVE stream naar de Valkenburgse verkeersleiding. 

Hieronder enkele opmerkelijke / leuke fragmentjes die destijds bewaard zijn gebleven.


 

"LK26B" verliest sonobuoy

De Amerikaanse P-3 die binnenkwam op 28 januari 2000, vertrekt op 30 januari vanaf baan 23. Even daarna vertrekt een MLD Orion voor een 'CoastGuard'-vlucht vanaf dezelfde baan en ziet vlak voor take-off iets op de baan liggen.

"AME4536" is niet bekend met de term POB 

De Valkenburgse verkeerstoren vraagt aan de Spaanse Falcon20 , vlak voor de landing op 15 december 1997, hoeveel Persons On Board , de bemanning is blijkbaar niet zo heel bekend met die term.


Klu F-16 "Spider" ziet olievlek voor de kust

Een Volkel F-16 vraagt aan de verkeersleiding van Valkenburg toestemming om door de "control zone" heen te vliegen langs de kust. Even later meld de F-16 een lozing op zee van olie en neemt zelf wat maatregelen.

"NRN183" heeft rook in de cockpit

Een MLD Orion is onderweg terug naar Valkenburg en heeft last van rook in de cockpit. Ze vragen aan de verkeerstoren om de brandweer klaar te zetten en om na landing te mogen stoppen op de baan voor verdere inspecties.